Meny Lukk

Fra arkivet: 25-års jubileum

linda_strøm_olsenFinnmark Dagblad hadde en artikkel i slutten av 1984 som omhandlet Nordkapp svømmeklubb foran klubbens 25 års jubileum. I artikkelen står det at Nordkapp Svømmeklubb blomstrer igjen som aldri før. Med 55 unge, aktive svømmere går klubben snart inn i et jubileumsår. De 25 årene klubben har eksistert har det nemlig gått opp og ned, men nå ser det imidlertid ut som om svømmesporten i Nordkapp rir på en bølgetopp. Spørsmålet avisen stiller seg er bare om hvor lenge det vil vare.

Formann Eva Klevstad sier at hun er redd klubben vil miste aktive svømmere dersom vi ikke med tiden får et 25-meters svømmebasseng i kommunen. Det så man på slutten av 70-årene og i begynnelsen av 80-årene. Da sluttet den ene svømmeren etter den andre og oppslutningen om klubben var lik null.

rolfarneTil tross for dette har klubben klart å drive fram en rekke gode svømmere på relativt kort tid. Etter en reorganisering av klubben har svømmere som Linda Strøm Olsen, Rolf Arne Altmann og Jens Trygve Olsen gjort seg godt bemerket på stevner rundt i fylket. Klubben opplever ikke det samme problemet som mange andre svømmeklubber gjør, nemlig trenermangel. Klubben har hele ti trenere beskjeftiget. Problemet er den lille kapasiteten bassenget har. Klubben har 14 timer i bassenget i uka og betaler 75 kroner timen i leie. Klubben får subsidiert halvparten av normal pris på 150 kroner.