Meny Lukk

Svømmeaksjonen 2014

Nå er det tid for Svømmeaksjonen 2014! Nordkapp svømmeklubb kjører også i år to kurs, hvert med plass til 15 barn. Kursene går over 5 dager à 2 timer. Kursene er gratis og er for barn mellom 6 og 10 år som ikke er trygge i vann.

I år prioriteres 6-åringene, dvs de som skal starte på skolen til høsten, men ved ledig kapasitet tilbys plassen til eldre barn. Påmeldingen ble gjort på lister i barnehagene eller til Hege Riise. Påmeldingsfristen var 7.mai.

Det første kurset ble kjørt med kursstart søndag 18.mai. Kurs 2 kjøres som planlagt i uke 26. Kursene kjøres i samarbeid med Norges svømmeforbund og Gjensidigestiftelsen.

I Norge er det minst 150 000 barn i første til femte klasse kan ikke svømme. Til tross for at svømmeopplæring er en del av skolens ansvar er det mange barn som ikke får den opplæringen de har rett på. Gjensidigestiftelsen har i flere år satt fokus på dette problemet gjennom Svømmeaksjonen og har til nå lært nesten 48 000 barn å bli trygge i vann. I år blir det gitt kurs til rundt 7 000 barn som under aksjonen ofte tar sine første svømmetak.

Målet med Svømmeaksjonen er at de barna som trenger det mest får tildelt gratis Svømmeaksjonskurs. Retningslinjene for tildeling:

  • Kurs til utrygge 6-åringer (siste år i barnehagen) prioriteres
  • Kurs til utrygge innvandrerbarn prioriteres
  • Kursene skal ikke erstatte lovpålagt svømmeundervisning i skolen
  • Aksjonen skal være landsdekkende

Les mer på www.svommeaksjonen.no